Estonian Diaspora Who’s Who (2011) – Vello Lään

Ernest Hemingway ütlus, et eestlasi leidub igas maailma suuremas sadamas, laieneb selles Vello Lääne koostatud leksikonis lõputult. Eestlasi elab mitmekümnes riigis, sealhulgas ka meile võõramates maades, nagu Tuvalu kuningriik Vaikses ookeanis, Egiptus, Brasiilia, Uus-Meremaa. Keenia. Nad on tuntud kui kirjanikud, diplomaadid, lauljad, arstid, kirikuõpetajad, arhitektid, poliitikud, töösturid, ajakirjanikud, misjonärid, kunstnikud, pankurid, ohvitserid, sportlased, – see nimekiri on mõistagi palju pikem. Raamatus on tähestiku järgi ritta seatud üle tuhande väliseestlase, kuid tegelikult on võõrsil elavate eestlaste arv kümneid kordi suurem. Praeguses avatud maailmas, kus eestlane võib viisavabalt minna peaaegu kõikjale, kasvab uskumatult kiiresti nende kaasmaalaste arv, kes jäävadki elama ja tegutsema välismaale.

Montrealiga seotud nimed leksikonis: Altosaar, Heinsoo, Jürvetson, Kents, Kerson, Kivilo, Kompus, Koppel, Kopvillem, Kurlents, Leetmaa, Leitham, Lillakas, Lipp, Lõvi, Maiste, Mõlder, Norak, Nurmberg, Nõmmik, Paulus, Pent, Peterson, Puhvel, Puksov, Põldma, Rae, Rannu, Raudsepp, Ridal, Ruberg, Saks, Scheller, Soomet, Soosaar, Stafenau, Tamm, Tiivel, Tomingas, Viires.

www.olion.ee

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *