IN MEMORIAM – Õpetaja Heino Laaneots † 20. novembril 2009

IN MEMORIAM

E.E.L.K. Montreali Jaani koguduse õpetaja

Heino Laaneots

Heino Laaneots sündis 26. augustil 1928 Pärnumaal, Jäärja vallas. Oma alghariduse sai ta Eestis. Sõjakeeris, kus ta võitles relv käes kodumaa eest, viis ta lõpuks Inglismaale. Seal alustas ta oma usuteaduse õpinguid Oxfordi Ülikooli Mansfieldi Kolledzis, mille lõpetas 1968. aastal.

1967 – 1970 teenis ta Corby Norhantsi Püha Pauluse kogudust Inglismaal. 1970 – 1976 oli ta E.E.L.K. Inglismaa praost ja 1977. aastast alates oli ta Montreali Jaani koguduse õpetajaks. Ta oli abielus Virve Laaneotsaga ja abielust sündis poeg Lembit. Heino Laaneots suri reedel, 20. novembril 2009 Montrealis.

EestiElu Artikkel – Ralf Kall

EestiElu Artikkel – Tõnis Nõmmik

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *